top of page

ONS TEAM

Committed to the Cause

Handflight Piloot - Koen Vandersarren.pn

KOEN VANDERSARREN

Ere-voorzitter, adviseur PPL

Koen (46j) is een onafhankelijk IT consultant en was de eerste rolstoelgebruiker die in Ursel aan de opleiding van privaat piloot begon. Hij behaalde zijn JAR PPL in oktober 2012. Van april 2014 tot juli 2023 was Koen voorzitter van ons fonds. Halfweg 2023 droeg hij om gezondheidsredenen de fakkel weer over aan Kris. Hij ontvangt in Vliegclub Ursel de mindervalide kandidaat-piloten en begeleidt hen verder doorheen de testvluchten en de medische procedures. Hij zorgt ook voor de planning van het mindervalide vliegen in de VCU.

daniel.JPG

DANIËL POELMAN

Bestuurder & adviseur sportvliegen

Als professioneel lijnpiloot (B737, B747, Learjet en andere) en als instructeur en examinator is Daniel een echte autoriteit in de Belgische Luchtvaart. Hij was binnen het vroegere Sabena ook directeur van de afdeling opleiding en piloten. Zijn goede banden met het Bestuur der Luchtvaart en zijn uitgebreide ervaring maken van hem de ideale man om ons en de KBS te adviseren over de vliegtechnische zaken en om de onafhankelijke jury van de KBS te adviseren omtrent de keuze van evt. kandidaten voor scholarships.

DSC04382 (2).JPG

PATRICE VANDENDAELE

Bestuurder & financieel adviseur

Patrice Vandendaele is de medeoprichter en (sinds kort gepensioneerde) CEO van de firma Devan Chemicals NV in Ronse. Hij is een gepassioneerd zweefvlieger en gedreven zweefvlieginstructeur in de Tournai Air Club. Door zijn ruime ervaring als bedrijfsleider biedt hij ons ook een ruime ervaring in financiele en juridische zaken en een ruim netwerk van connecties en firma's die interessant kunnen worden voor een samenwerking in onze toekomstige projecten en voor de fundraising. Hij vervoegde ons team als technisch (aanpassen zweefvliegtuigen & STC's) en financieel adviseur in oktober 2013.

image2.jpeg

GUY GILDEMYN

Bestuurder & adviseur zweefvliegen

Dr. Guy Gildemyn was radioloog in het AZ Sint-Lucas in Gent. Hij is een ervaren zweefvliegpiloot en hulp-instructeur in de Tournay Air Club in Maubray. Guy heeft al enkele jaren een droom om hier in België ook een zweefvlieger aan te passen met hand controls. Het eerste project dat hij in die zin initieerde is het project P4 in de zweefvliegclub in Maubray. (P4 = "Planeur Pour Pilotes Paraplégiques"). Met zijn medische achtergrond en als zweefvliegpiloot is hij de ideale man om binnen Handflight onze toekomstige projecten in de boeiende wereld van het zweefvliegen te realiseren

Francoise Toussaint 2.jpg

FRANÇOISE PISSART

Directielid Koning Boudewijnstichting

Françoise Pissart vertegenwoordigt de Koning Boudewijnstichting in het Directiecomité van het Belgian Handflight Fund en is directeur van de Stichting die het actiedomein Armoede Sociale Rechtvaardigheid beheert. Françoise adviseert ons ook over het uitvoeren van de projecten, uitreiken van scholarships, en beheer van de ontvangen donaties en fondsen. Zij kijkt hij er ook op toe dat alle beslissingen objectief en neutraal genomen worden en dat de projecten op rationele en redelijke wijze ten uitvoer worden gebracht.

Isabelle Swolfs.jpg

ISABELLE SWOLFS

Opdrachtshouder Koning Boudewijnstichting

Isabelle is Opdrachthoudster binnen de Koning Boudewijnstichting. Dat wil zeggen dat zij binnen de KBS meerdere fondsen zoals het onze begeleidt en het dagelijks beheer ervan behartigt.

 
Dit houdt ondermeer in: de opvolging van de giften, het beheer van de uitgaven van het fonds aan de begunstigde en het opstellen van de bijbehorende overeenkomsten, het lanceren van publieke oproepen namens Handflight voor het uitreiken van de Handflight Scholarships, het bijwonen van de Bestuursvergadering en de rapportering en het algemene secretariaatswerk.

Kris Van Nuffel.jpg

KRIS VAN NUFFEL

Stichter, voorzitter & adviseur ULM & webmaster

In 2000 behaalde Kris Van Nuffel zijn licentie privaat piloot. In augustus 2001 had hij een zwaar auto-ongeval en na 9 maand revalidatie verliet hij het UZ te Gent als rolstoelgebruiker. In 2005 behaalde hij als eerste rolstoelgebruiker in België zijn ULM-licentie. Op 8 mei 2009 richtte hij het Belgian Handflight Fund op. Kris was voorzitter  tot november 2013. In april 2014 droeg Kris de fakkel over aan Koen en halfweg 2023 nam hij die weer over. 

bottom of page